6.6 C
Sarajevo
14.09.2024

Ukrajina tvrdi da je oborila 60 ruskih dronova

Ukrajina je u četvrtak saopćila da je oborila 60 ruskih dronova u više regija, uključujući glavni grad Kijev, prenosi Anadolu.

Mikola Oleščuk, komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, na Telegramu je objavio da je Rusija tokom noći lansirala 74 drona na Ukrajinu.

Tvrdi da je Rusija lansirala i tri krstareće rakete Kh-59/69, od kojih je dvije oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana.

- OGLAS -

Oleščuk je rekao da je 14 ruskih dronova vjerovatno palo na teritoriju Ukrajine.


Dodao je da je protivvazdušna odbrana Ukrajine bila aktivna u oblastima Harkov, Čerkasi, Kirovograd, Kijev, Poltava, Dnjepropetrovsk, Herson, Sumi i Donjeck.


- Advertisement -

Serhij Popko, načelnik Vojne uprave grada Kijeva, rekao je na Telegramu da je to treći napad na glavni grad Ukrajine u posljednja četiri dana, dodajući da su olupine prouzrokovale štetu u gradskim četvrtima Holosiivskji i Desnianskji.


Kako je kazao, iznad Kijeva je uništeno više desetina ruskih dronova, dodajući da je vazdušna uzbuna u glavnom gradu trajala više od pet sati i da nema zabilježenih žrtava.


Lokalne vlasti u regijama Harkov, Čerkasi, Kirovograd, Kijev, Poltava, Dnjepropetrovsk, Herson, Sumi i Donjeck potvrdile su da nema žrtava.

Ruske vlasti se još nisu oglašavale povodom ukrajinskih tvrdnji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA