15 C
Sarajevo
02.07.2024

Ukrajinci izveli novi napad dronom: Fabrika ruskog milijardera u požaru (VIDEO)

Eksplozije su pogodile rusku čeličanu nakon navodnog napada dronom.

Posljednjih mjeseci došlo je do porasta napada dronovima na energetsku i vojnu infrastrukturu u Rusiji, za što Moskva često krivi Ukrajinu. Međutim, Kijev za te napade najčešće ne preuzima odgovornost.

Igor Artamonov, regionalni guverner Lipecka, rekao je da je požar u glavnom postrojenju Novolipetsk Steela (NLMK) danas ujutro, oko 450 kilometara od granice Rusije i Ukrajine, izazvao dron. Ali Artamonov nije konkretno spomenuo Kijev i dodao je da nije bilo žrtava.

Fabrika je primarni proizvodni pogon NLMK-a i specijalizirana je za proizvode od plosnatog čelika. U njoj se proizvede 18 posto ukupne ruske proizvodnje čelika. NLMK je ključna imovina Vladimira Lisina, ruskog milijardera, trećeg najbogatijeg Rusa na Forbesovoj listi prošle godine.

- OGLAS -

Pozivajući se na neimenovane izvore, ukrajinska novinska kuća TSN izvijestila je da je fabrika bila na meti ukrajinske Službe sigurnosti i Glavne obavještajne uprave te da je požar izazvao evakuaciju radnika.

- Advertisement -

Rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je da su Rusi oborili dvije bespilotne letjelice iznad regije te da su presreli još dvije u regijama Kursk i Tula.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA