17.7 C
Sarajevo
02.07.2024

Vučić: Donošenje Rezolucije o genocidu o Srebrenici će biti ispitano kao motiv za napad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva kazao je da će “donošenje Rezolucije o genocidu o Srebrenici također biti ispitano kao motiv” za napad Miloša Žujovića ispred izraelske ambasade.

Vučić je rekao da se država bori protiv “islamskog” terorizma, kao što se navodno bori i protiv “pravoslavnog”, prenosi Danas.

“Ovo je sve smišljeno, nije se slučajno dogodilo”, rekao je Vučić, precizirajući da je riječ o planiranom terorističkom napadu.

- OGLAS -

On je naveo da je napadač Miloš Žujović bio izuzetno dobro obučen i da je strijelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan.

Izvinjenje Crnoj Gori

Predsjednik Srbije izvinio se zbog svoje pogrešne procjene da crnogorski parlament neće usvojiti rezoluciju o Jasenovcu.

- Advertisement -

“Evo da kažem, pogriješio sam u procjeni oko parlamenta Crne Gore, jesu oni to zakukuljili sa Dahauom i Mathauzenom, ali da ne bi izgledalo da se vadim, izvinjavam se i čestitam”, rekao je Vučić.

“Nećemo prihvatiti oktroisanog lidera RS-a, već samo onog koga izabere srpski narod”, poručio je dalje Vučić, koji tvrdi da se duboko ušlo u fazu “nagovaranja” onih koji treba da donesu osuđujuću presudu protiv entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

„Radi se o poštenju i poštovanju volje srpskog naroda“, rekao je Vučić.

“Određene pripreme za reakciju, koja nije samo politička su u toku, tako da, komplikuje se na sve strane. Za nas je važno da sačuvamo mir, sačuvamo, naš narod i vjerujem da ćemo uspjeti“, rekao je srbijanski predsjednik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA