15 C
Sarajevo
06.07.2024

Vučić: Primijetili smo albanske dronove na nebu, pojačat ćemo ljudstvo u vojsci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se poslije sjednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni “Banjica 2” u Beogradu.

“Ono što smo primjetili to je da su pojačana dejstva vazduhoplova sa posadama i bezposadnih vazduhoplova i dronova u okruženju sa izviđačkim namjerama prema Srbiji, bez prelaženja granice Srbije i to je iz svih smjerova u pravcu Srbije pojačano.

Primjetili smo podizanje albanskih bajraktara iz Đakovice sa namjerom izviđanja pozicija vojske Srbije i švedsko-njemački avioni rade lidar snimke sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom vojske Srbije ali prave snimke zbog prisustva bezbjednosnih snaga Srbije”, dodao je i nastavio:

“Nastavićemo ubrzano i moraćemo da promijenimo navike, da radimo više i bolje, da budemo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora na našu zemlju. Moraće da rade bolje naše fabrike namjenske industrije, da se bave teškim i napornim radom. Moraćemo da dalje povećavamo ljudstvo u vojsci, ali ne na pozicijama sekretara, već onih koji mogu da nose pušku i da pomognu zemlji.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA