8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Za par sati stižu do ciljanih meta: Iran pokrenuo napad desetinama dronova na Izrael (VIDEO)

Iran je lansiranjem desetina dronova pokrenuo napad na Izrael, a procjenjuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da pređu udaljenost i stignu do meta.

Korisnici društvenih mreža objavljuju videosnimke letjelica koje putuju ka Izraelu, navodeći da se mogu vidjeti na nebu iznad Iraka, prenosi Klix.ba.

Već nekoliko dana se iščekuje napad Irana na Izrael, nakon što su Izraelci pogodili iranski konzulat u Siriji.

- OGLAS -

Izraelske vlasti su poručile ranije kako su spremni za odbranu i da očekuju iranski napad. S tim u vezi su zabranili okupljanja širom zemlje, kao i sve obrazovne aktivnosti.

Posljednji razvoj događaja se desio danas kada su Iranci zaplijenili navodno izraelski teretni brod u blizini Hormuškog moreuza, a mnoge zemlje su zbog ovakve situacije zatražile od svojih građana da ne putuju u Iran, Izrael, Liban i okupirane palestinske teritorije. Pojedine kompanije su otkazale letove ka ovim zemljama.

- Advertisement -

Tokom večeri je izraelski vojni vrh organizovao sastanak, kojem je prisustvovao ministar odbrane Yoav Gallant, kao i izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Zbog napada se sastaje i Bidenov tim u Washingtonu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA