15 C
Sarajevo
27.07.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Slovačke okrivio “medije i progresivce” za napad na premijera

Zamjenik predsjedavajučeg Parlamenta Slovačke Luboš Blaha optužio je liberalne medije i progresivce zbog napada na premijera Roberta Ficu, prenosi Guardian.

Kako navodi portal aktuality.sk, Blaha je tokom konferencije povisio ton i rekao da se Fico bori za svoj život zbog “mržnje”.

“Krivi ste vi, liberalni mediji i progresivni političari. Robert Fico se bori za život zbog vaše mržnje“, rekao je Blaha.

- OGLAS -

Trenutno je sjednica parlamenta prekinuta na neodređeno vrijeme. Međutim, koalicione stranke sazvale su konferenciju za novinare u parlamentu povodom današnjeg događaja u Handlovoj.

“Strašni događaj, a to je oružani napad na premijera Roberta Ficu, doživljavam kao napad na principe slovačke demokratije. Ovako užasan čin se nikada nije dogodio u istoriji Slovačke“, izjavio je potpredsjednik parlamenta Peter Žiga. Dodao je da je uvjeren da je ovo bio rezultat “podjele društva u dva tabora”.

- Advertisement -

Kako prenosi ovaj slovački portal, koalicija je navela medije kao krivce za današnji događaj, te je poručila opoziciji da “sjedne” i pripremi se za promjene.

“Jeste li zadovoljni? Jeste? Biće promjena u medijima”, rekao je potpredsjednik parlamenta Andrej Danko, kako prenosi aktuality.sk.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA