12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Otac se odrekao Ahmedhodžića, Anel „Zmajeva“, Spahić mu udario doživotnu tarabu!

Spahić „zakucao“ posljednji ekser u karijeru Anela Ahmedhodžića u državnom dresu: „Tvoj sat je otkucao! Reprezentacija bira tebe, a ne ti nju!“
Nakon što se Anel Ahmedhodžić – sada već bivši reprezentativac BiH – oprostio od državnog dresa, reakcije se ne stišavaju. Na sve što je Ahmedhodžić iznio u javnost, brutalan odgovor je imao Emir Spahić – sportski direktor reprezentacije BiH.

Hadžifejzović: „U epicentru pažnje je i ono što se dešava u Fudbalskoj reprezentaciji BiH. Ahmedhodžić, mladi fudbaler, mogao je da bira – Švedska ili BiH… izabrao BiH. Nakon niza otkaza, navodnih bolovanja, nejavljanja – danas je završio karijeru u reprezentaciji. Izbačen. Njegova privatna porodična drama postala je javna. Otac, sin i snaha na društvenim mrežama poveli su javan i prljav porodični rat.

Sami su to počeli i javno iznijeli i ne mogu im biti krivi oni koji na to reaguju. Život javnih, slavnih osoba je jednostavno takav – javan i treba znati to podnijeti. Ako sami akteri u  javnost iznesu privatne detalje – onda šta očekivati osim ovoga što se dešava… privatno postaje javno.

Šteta, reprezentacija je izgubila dobrog igrača, a igrač izgubio dobru reprezentaciju. Barbarez i Spahić prave novi tim, od djece prave ozbiljne igrače – to ima cijenu – primamo po pet golova, dug je to proces… Gubimo utakmice, ali dobijamo igrače. I veće repke su u ovom procesu izgradnje novog tima platile cijenu… Šteta je što na tom putu gubimo igrače koji iz psiholoških razloga ne mogu da podnesu taj teret… Ipak su to mladi ljudi – s njima treba razgovarati, otvarati ih, pitati… slava je opasna. To je udar na mozak. Ko preživi prve udare slave, taj će postati igrač. I u fudbalu i u životu.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA