12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Uk: „Nismo još završili svoj posao!“ Klarić: „Glas smo građana!“ Handžić: „Sarajevu je mjesto u Evropi, radimo na tome!“

Naša stranka otkrila šta im je cilj u novom mandatu! Uk: „Mi ne lažemo i nemamo korupcijskih skandala!“ Klarić: „Sarajevo mora biti po mjeri građana! To umijem uraditi!“ Handžić: „Sarajevo je primjer svima – mislimo i na porodilje i naknade!“
Uk: “Posao premijera se nikada ne završava! Mi plaćamo aferime prošle vlasti!” Klarić: „Ono što sada vidimo na ulicama grada jeste rezultat rada Vlade KS!” Handžić: “Naša stranka je napravila bolje Sarajevo! Glavni grad mora biti primjer svim drugim gradovima u BiH!”

U studiju CD-a gostovali su Nihad Uk – premijer KS, Sanela Klarić – nositeljica liste za OV Novi Grad, i Vibor Handžić – nosilac liste za OV Stari Grad.

Uk: “U ovom momentu nema novca za isplatu subvencije za stanove mladih! Nemamo para! Možda bi najlakše bilo da kažem isplatit ćemo… Ali neću to! Neću to da radim samo kako bih dobio sto glasova više. Zdravstvenim radnicima je tri puta povećana satnica, a sada traže i četvrti put! Vlada KS je ocijenila da nije pravo vrijeme da im se podiže satnica. Mi već godinama plaćamo aferime prošlih vlasti! Još uvijek imamo 36 miliona duga, plus kamate! Mjedenica nastavlja da radi, nastavlja se školovanje kako je bilo!”

Klarić: “Sve svoje titule sam stekla borbom, ali me one ne određuju! Želim biti pristupačna građanima! Mnogo znam i umijem! Sarajevo i BiH imaju budućnost! Moj muž i ja smo se vjenčali u ratu; naš brak je opstao! Ljubav u ratu nas je održala – sve nas! Ljubav prema muzici, kulturi, obrazovanju! Svi građani koji su bili u Sarajevu prepoznat će da nam je ljubav pomogla! Do danas smo njegovali ono što smo prepoznali u ratu!”

- OGLAS -

Handžić: “Želimo da Sarajevo bude moderan evropski grad, da podržimo kvalitet života u Sarajevu – da bude grad na ponos Bosanaca i Hercegovaca! Danas vidite koliko je Vlada KS uložila sredstava u infrastrukturu u Sarajevu. Sarajevo je ekspodiralo u vidu turizma! To se najviše manfestuje u općini iz koje dolazim – Stari Grad! Manifestuje se i u kulturi! Festivalsku kulturu – imamo svjetski gigant, SFF! Imamo kulturu u Sarajevu za ljude od sedam do 77!” 

Uk: “Posao premijera se nikada ne završava! Mnogo stvari smo uradili – i vidljivih i onih manje vidljivih! Imamo gradski saobraćaj poslije ponoći; možemo se ponositi time! Najveći kritičari mi govore kako je napravljen iskorak i kako je grad čistiji! Uveli smo petnaest novih aviolinija! Sve te stvari su vidljive! Tek će se vidjeti problemi – od ‘Vodovoda’ do nekih drugih stvari! Mi nismo okončali svoj posao!” 

- Advertisement -

Klarić: “Mene zanima kvalitet života u gradu! Ono što sada vidimo na ulicama grada jeste rezultat rada Vlade KS! Grad mora biti po mjeri ljudi, dobrih ljudi! Hoćemo da ljudi žive s dignitetom i da budu ponosni na mjesto gdje žive! Općine moraju komunicirati među sobom!” 

Handžić: “Sarajevo mora biti ponos svih Bosanaca i Hercegovaca! Sarajevo je primjer i za druge sredine, kao što je slučaj i sa porodiljskim naknadama!” 

Uk: “Pozivam glasače da pruže priliku Našoj stranci da sve ovo implementiramo i u drugim kantonima! Naša stranka je prepuna dobrih ljudi! Za nas nikada nećete čuti neki korupcijski skandal i time se ponosim!” 

Klarić: “Presretna sam kad sretnem svoje komšije koji me žele zagrliti. Mi smo zastupnici građana! Važno je da ih znamo slušati! Mi uvijek tražimo način da kažemo možemo! Želim da se moja djeca ne boje, da budu dostojanstveni i da doprinesu!” 

Handžić: “Kad predložite neku odličnu ideju, kažu vam: ‘Ma nije to za naše ljude.’ Zbog toga je nama slogan dobri ljudi, a mnogo nas je na svakom pedlju BiH!”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA