25 C
Sarajevo
12.09.2024

Drama na autoputu u Hrvatskoj: Pokušao zapaliti benzinsku stanicu pa onda grizao i udarao policajce

Policija je uhapsila i prevela u zdravstvenu ustanovu 32-godišnjaka koji je pokušao zapaliti benzinsku stanicu kod odmorišta Donja Gračenica, nedaleko od Kutine u Hrvatskoj i potom ugrizao policajca koji ga je želio savladati, a njegovog kolegu udario vratima vozila.

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je da je u nedjelju oko 5:00 sati na autoputu A3, na benzinskoj stanici kod odmorišta Donja Gračenica, 32-godišnjak pokušao izazvati požar “polijevanjem pogonskog goriva po prostoru benzinske stanice koje nije uspio zapaliti”.

“Tokom postupanja policije pružao je aktivni otpor, kojom prilikom je za ruku ugrizao policijskog službenika, dok je drugog policijskog službenika udario vratima vozila u tijelo”, navode u saopćenju.

- OGLAS -

No, uz upotrebu sredstva prisile je uhapšen, nakon čega je prevezen u “odgovarajuću zdravstvenu ustanovu”. U ovom događaju muškarac i jedan policijski službenik su lakše povrijeđeni, kažu u policiji.

Državnom odvjetništvu policija će 32-godišnjaka prijaviti za dva kaznena djela – dovođenje u opasnost života i imovine, općeopasnom radnjom ili sredstvom te prisila prema službenoj osobi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA