25 C
Sarajevo
12.09.2024

U Mostaru uhapšen diler usred prodaje: Pružao otpor, u stanu mu pronađene veće količine novca i droge

Jedna osoba uhapšena je u utorak u Mostaru nakon prikupljenih saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području grada Mostara, saopćeno je iz MUP-a HNK. 

U utorak, policijski službenici su izveli operativnu akciju na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama. 

U ovoj akciji policijski službenici su u Mostaru lišili slobode B.P. (1979.) iz Mostara, za kojeg su ranije prikupljena operativna saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području grada Mostara i koji je zbog ovakvih dijela i ranije kažnjavan.

- OGLAS -

Ovom prilikom policijski službenici su zatekli B.P. u prodaji opojne droge drugom licu I.S. iz Mostara. 

B.P. je ovom prilikom odbacio od sebe jednu veću kesu s 200 grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin, nakon čega je uz pružanje aktivnog otpora pokušao pobjeći s lica mjesta u čemu su ga spriječili policijski službenici, te je lišen slobode.

- Advertisement -

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj kojim su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a koje je B.P. odbacio od sebe, dok je lice I.S. dobrovoljno predalo jedan pvc paketić s pet grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

Istog dana, a na osnovu Pismene naredbe za pretres Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i stana koje koristi B.P. 

Ovom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: Iz vozila je privremeno oduzeto osam manjih i jedan veći pvc paketić sa smeđom materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dva mobilna telefona i manja količina novca.

Iz stana je ovom prilikom privremeno oduzeta vaga za precizno vaganje, pribor za pakiranje opojne droge te veća količina novca u raznim valutama i apoenima. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA