17.7 C
Sarajevo
30.04.2024

Epidemija koronavirusa ne pokazuje znake popuštanja u Italiji

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva u Italiji nastavio je da raste u četvrtak, ne pokazujući značajnije popuštanje skoro mjesec dana nakon što je dostigao vrhunac.

Broj preminulih među zaraženim koronavirusom u Italiji porastao je za 525 u proteklih 24 sata na ukupno 22.170, što predstavlja najmanje povećanje u protekla četiri dana. Istovremeno, broj novozaraženih porastao je za 3.786, pa je sad zaraženih ukupno 168.941, što predstavlja najveći rast u četiri dana.

Pritisak na bolnice je ublažen nakon što je registrovan manjak od 750 zauzetih bolničkih kreveta, među kojima 143 u jedinicama intenzivne njege, padajući na manje od 3.000 po prvi put od 21. marta.

- OGLAS -

Virolog Andrea Crisanti, koji predvodi napore regije Veneto na suzbijanju širenja virusa, danas je izjavio da će proći još par sedmica strogih mjera prije nego što brojke zaraženih i preminulih počniju značajnije da opadaju.

– Još uočavamo rezultate onoga što se dešavalo prije četiri ili pet sedmica u kruženja virusa – izjavio je on stranim novinarima, prenosi AP.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA