14 C
Sarajevo
18.10.2024

Hrvatska: Zagrepčani se pridružili prosvjedu “Pravda za Davida”

Stotinjak građana okupilo se na Cvjetnom trgu pod sloganom “Pravda za Davida” kako bi pružili podršku prosvjednicima u Banja Luci koji se bore za istinu u slučaju još uvijek nerazriješenog ubojstva Davida Dragičevića, javlja Anadolu Agency (AA).

Više od stotinu građana Zagreba okupilo se nakon dogovora o prosvjednom okupljanju postignutom preko društvenih mreža na Cvjetnom trgu, gdje su svijećama formirali srce sa slikom Davida Dragičevića.

S podignutom desnicom, sa svijećama i slikama ubijenog Davida, okupljeni su skandirali “Pravda za Davida”, solidarizirajući se s građanima Banja Luke, ali i cijele regije, koji su se pridružili prosvjedima i inzistiranju na otkrivanju počinitelja ubojstva ovog mladića iz Republike Srpske.

- OGLAS -

Iako je na društvenim mrežama daleko veći broj članova najavio svoj dolazak, na trgu u zagrebačkom gradskom centru pojavilo se stotinjak građana kako bi pružili podršku roditeljima Davida Dragičevića.

“U svim zemljama regije je previše nasilja. Mislim da će David postati simbol nečeg puno većeg, da nasilje i represija nad našom djecom prestanu. Tražimo da se prestanu štititi djeca društveno prihvatljivih obitelji, da zakon bude za sve isti”, poručila je Gordana Bosanac, građanka i suorganizatorica ovog zagrebačkog prosvjeda.

- Advertisement -

Istaknula je kako je prosvjedni skup apolitičan te kako ne žele da ijedna politička stranka u Hrvatskoj skuplja političke bodove na ovom događaju, s obzirom da je svoj dolazak najavilo nekoliko oporbenih političara.

Dodala je kako je hrvatska policija bila izuzetno susretljiva u izdavanju dozvole organizatorima ovog prosvjeda te kako je zbog toga ponosna.

Bosanac je poručila kako očekuje da prosvjed “Pravda za Davida” neće ostati na Zagrebu, nego da će se proširiti na ostale veće hrvatske gradove.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA