16.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Dragičević: Banjalučki trg u nedjelju će biti naš

Budući da grupa „Pravda za Davida“ nema odobrenje za okupljanje na glavnom gradskom trgu, na kojem su i večeras bile jake snage policije, građani predvođeni Davorom Dragičevićem su se ponovo kretali ulicama do sjedišta institucija RS-a i pravosudnih organa.

Uzvikivali su kritike prema zvaničnicima RS-a, tužilaštva i policije, koju Dragičević optužuje za smrt svog sina.

– Još sutra mogu ovako s nama. U nedjelju je trg naš. Idemo do kraja, nema oprosta i zaborava. Gotovi ste – rekao je on i poslao poruku lideru SNSD-a Miloradu Dodika „da se njega niko neće sjećati“.

- OGLAS -

Nosili su Davidove fotografije, natpise “Davidovo srce”, uzvikivali “Ubice” te između ostalog tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

Grupa „Pravda za Davida“ je uputila zvanični zahtjev za odobrenje velikog skupa u nedjelju, 30. decembra, a konačnu riječ hoće li biti odobren dat će grad Banja Luka, odnosno policija.

- Advertisement -

Od aprila do 25. decembra okupljali su se svako veče na glavnom banjalučkom trgu, ali bez odobrenja.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će proslava Nove godine na otvorenom u Banjoj Luci biti održana na trgu ispred Muzeja savremene umjetnosti RS te da građani koji slave imaju pravo da slave, kao što građani koji protestuju imaju pravo da protestuju.

– Dajte u našem gradu da imamo toleranciju i razumjevanje za različita mišljenja. Koncerti će biti održani 30. i 31. decembra i 1. januara u najboljoj volji i namjeri, ne vrijeđajući nikoga, ko želi da slavi – dobrodošao je – rekao je Radojičić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA