Krastavci se mogu koristiti na mnogobrojne načine, u salati, dodati u vodu za energiju ili kao rješenje za podočnjake, ali ne mogu jednu stvar – da stoje u frižideru.
Ako ste primijetili da vam krastavci ne traju dugo i brzo se kvare, ne znači da ste kupili loše krastavce, već da ih nijeste ispravno čuvali, prenosi metro.co.uk.
Većina ljudi krastavce drži u ladici u frižideru, ali tamo se nalazi vlaga i temperatura zbog koje se oni brže kvare. Prema podacima sa Univerziteta Davis, krastavci mogu da osjete ‘povrede od hladnoće’, ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stepeni Celzijusa. Ako se u frižideru drže duže od tri dana, izgubiće ukus i hrskavost i postaće mekani i vodenasti.
Kako bi krastavci trajali duže, treba ih držati na sobnoj temperaturi. Takođe ih treba čuvati dalje od voća i povrća koje u sebi sadrži etilen, poput banana i paradajza. Kada je riječ o narezanom krastavcu, držite ga u zatvorenoj posudi u frižideru, kako bio bili hladan, ali najduže 48 sati.
- OGLAS -