25 C
Sarajevo
30.04.2024

Oglasio se Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru. Protesti nemaju veze s istinom i pravdom. Pozivam građane da dignu glas !

Milorad Dodik je u izjavi za ATV rekao kako osuđuje dešavanja na skupu te da je ovo prevršilo svaku mjeru. 

„Divni ljudi žele da njihov grad budem miran. Gradonačelnik pokušava da napravi od Banja Luke regionalni centar. Pravda za Davida pokušava nasiljem da uništi ove praznične dane. Neprihvatljivo je što se skup zloupotrijebio i što se krenulo dalje s trga. Prekoračeno je i vrijeme, a oni su ga sami naveli“, rekao je Dodik. 

Opet je naglasio kako pojedinci pokušavaju politički iskoristiti ovaj skup te dodao da se organizatori trebaju uhapsiti. 

- OGLAS -

„Državni organi trebaju da rade svoj posao. Osuđujem svaku politizaciju. Organizatori moraju odgovarati zato što nisu na adekvatan način organizovali ovaj skup. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Banja Luka se mora vratiti normalnom ritmu. Pozivam banjalučane da dignu svoj glas. Ovo nema veze s istinom i pravdom. Ona se traži na drugom mjestu, a ne ovakav način kako to radi Dragičević. Podržavam sva zakonita postupanja policije. Ovako se ruši imidž grada“, kazao je Dodik osvrnuvši se na koncert Harisa Džinovića koji je otkazan: 

„Haris Džinović je pokazao koliko poštuje ljude ovdje. Građani nisu imali priliku da slušaju takvu renomiranu zvijezdu“, zaključio je Dodik. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA