11.6 C
Sarajevo
23.10.2024

Nakon Čovićeve proslave “autostrade pakla” Zagrebu se sve samo kazalo

– Odlazak Dragana Čovića u Banja Luku da zajedno sa Miloradom Dodikom svečano obilježi neustavni Dan RS-a bi za zvanični Zagreb kao i hrvatske građane trebao bit neprihvatljiv čin. Deveti Januar ‘92 godine je datum koji je trasirao “…Autostradu pakla ” za mnoge građane kako je nagovjestio Radovan Karađić ‘91 g.u Skupštini RBiH. I Ustavni sud BiH kao i Venecijanska komisija ocijenili su da taj datum  vrijeđa osjećaje Hrvata i Bošnjaka, navodi Lazović.
 
Dodaje da ono što zvanični Zagreb nije htio ili nije shvaćao je činjenica  da su zabrinuti građani BiH odavno prepoznali dvoličnu politiku Dragana Čovića koji za unutrašnje i vanjske potrebe verbalno glumi “europejca”, a praktično sa Dodikom dogovara sumnjive politike za BiH.
 
– Zato  zvanični Zagreb ne treba optuživati Bošnjake da majoriziraju izbornu volju Hrvata  jer to jednostavno nije tačno. Neka krivca potraži u vrhušci i  politici HDZ BiH, kaže Lazović i dodaje:
 
– Bošnjaci kao i drugi građani hoće da biraju one kandidate za koje vjeruju da će raditi u interesu BiH a ne protiv nje.
 
Što to u Zagrebu prije shvate  biće bolje za sve. Za BiH i Hrvatsku kao dvije prijateljske države kao i za odnose u regionu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA