15 C
Sarajevo
20.09.2024

Maja Jokanović: Slojevito oblačenje će vam dati dozu ležernosti

Zima nije svima omiljeno godišnje doba i jako je teško obući se trendi i šik, a da bude toplo i da nam noge budu suhe.

 
Maja smatra da je jako bitno oblačiti se slojevito kako bi mogli ispoštovati i zimu i modu.

” Univerzalna  formula za zimsku outfit sa stilom glasi: slojevi, slojevi, slojevi . Slojevito oblačenje će vam dati dozu ležernosti, a istovremeno ćemo lakše pobjeći uobičajnom sivilu zimskih outfita koje nam se često uvuče u ormar”, započinje priču Maja Jokanović.

- OGLAS -

Kada birate outfit jako je bitno da znate kako želite da izgledate i kakav utisak da ostavite. Važno je ispoštovati neke smjernice kako ne bi otišli u pogrešnom pravcu.

“Sada kad imamo formulu, evo još nekoliko smjernica, ruska šubara ima moć da “podigne”  svaku kombinaciju. Nekoliko pletenih šalova u boji će učiniti da jedan zimski kaput, svaki put izgleda drugačije. Ne pretjerujte sa krznom. Dakle ili bunda ili kapa ili čupave čizme. Osim ako ste Ana Karenjina u posjeti rodbini na Sibiru”, šaljivo dodaje Maja.

- Advertisement -
  

Kao i u svemu najvažnije je da se dobro organizujete i da uživate u svakom trenutku koji vam život pruža.

” Na kraju, najvažniji savjet. Naučite uživati u zimi: kuhano vino, porodični odlazak na planinu, sarmice,  ruska salata, pahulje,  čitanje knjige uz vatru (ovo zadnje nisam iskusila otkako sam postala majka ali sjećam se da je lijepo). Na kraju krajeva, život je prekratak da zime traćiš čekajući ljeto”, zaključuje Jokanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA