10 C
Sarajevo
07.05.2024

Poslanik nasred sjednice pred kamerama sebi isjekao ruku (VIDEO)

Opozicioni političar Visarn Tečateravat održao je govor “za pamćenje” u parlamentu u Bangkoku prije nego što je iznenada skinuo sako, zavrnuo rukav i izvadio kuhinjski nož.

“Daily Mail” je objavio izuzetno uznemirujući snimak na kom je zabilježen trenutak u kom političar kritikuje odgovor vlade na prodemokratske proteste koje predvode mladi u toj zemlji, a onda je isjekao svoju lijevu ruku.

Njemu su brzo prišli drugi poslanici i pomogli mu sa zavojima kako bi zaustavili krvarenje.

- OGLAS -

“Ne mogu da zamislim rješenje ovog problema, ne žekim da naša djeca krvare. Volio bih da krvarim da bih pokazao premijeru Prajutu Čan O Ča koliko sam posvećen”, rekao je on u govoru.

Upitao je premijera da li želi da bude “tiranin ili heroj” prije nego što se posjekao što je nazvao “činom protesta protiv vojne vladavine uprkos pozivima za reforme”.

- Advertisement -

Najveća opoziciona partija Tajlanda pozvala je premijera da podnese ostavku pošto je parlament otvorio posebnu sjednicu na kojoj se raspravlja o protestima.

Protesti protiv režima i kralja intenzivirali su se ovog mjeseca, a na hiljade demonstranata marširalo je u Bangkoku ispred njemačke ambasade u pozivu na istragu protiv kralja, prenosi “Telegraf.rs”.

 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA