22 C
Sarajevo
30.04.2024

Jokić odličan, umalo opšta tuča na terenu

Duel u “Vivint Smart houm areni” bio je veoma buran, dijelom i zbog toga što su sudije dozvolile mnogo kontakata u reketu, pa je u finišu prve četvrtine došlo do sukoba koji je mogao da preraste u opštu tuču.

Jokić je i sam bio nervozan, zbog čega se krajem poluvremena unosio u lice Dže Krauderu, a “Grumenju” nije pomogla ni njegova nova sjajna partija.

Urpkos tome što je imao problem sa ličnim greškama i gotovo cijelu četvrtu četvrtinu odigrao sa pet faulova, završio je susret sa 28 poena (10-21 iz igre, 1-7 za tri, 7-7 penali), uz 21 skok, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i jednu blokadu.

- OGLAS -

Ono što posebno daje na značaju ovakvoj partiji jeste da je ogroman broj poena i uhvaćenih lopti ostvario u direktnom duelu sa Rudijem Goberom, kao i to da je bio igrač koji je u finišu donio priključak ekipi, ali snage za povratak nije bilo.

Njega je najbolje pratio Vil Barton sa 22 poena, 9 skokova i 5 uspješnih asistencija, dok je Geri Heris dodao 16. Podbacio je Džamal Mari koji je meč završio samo 9 poena i 3 asistencije.

Nagetsi nisu imali rješenja za nevjerovatnog Donovana Mičela. Najbolji igrač Jute postigao je 35 poena uz po 6 skokova i asistencija, a pogodio je i šest trojki iz deset pokušaja. Riki Rubio mu je pomogao sa 17 poena, dva više od spomenutih Kraudera i Gobera, koji je dabl-dabl kompletirao sa 10 uhvaćenih lopti.

Denver je poražen drugi put u posljednje četiri utakmice, ali je siguran na drugom mjestu Zapadne konferencije sa 31 trijumfom i 15 neuspjeha. Juta se nalazi četiri mjesta niže na tabeli sa skorom 27-22.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA