11.6 C
Sarajevo
23.09.2024

Audicija za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Teatar objavio je javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša koji će učestvovati u produkciji predstava u navedenim sredinama, a u okviru novog projekta koji je pripremljen za mlade.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina, a poziv je otvoren sedam dana, od 6. do 16. aprila ove godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem aplikacije na linku: VIDEO

Iz “Teatra” ističu kako će polovinom aprila biti održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstava, a koje će premijerno biti izvedene u mjesecu julu. 

- OGLAS -

Aktivnost  “Osjeti Teatar”, kako je navedeno, u naredna četiri mjeseca implementirat će se na području općina Busovača, Travnik, Vareš i Donji Vakuf, a u okviru tog projekta u svakoj od navedenih sredina bit će producirana omladinska predstava čiji su autori profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti. 

 U okviru projekta, u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i Općinom Busovača,  također će biti izgrađen i amfiteatar na otvorenom u Busovači na kojem će u mjesecu julu biti organizovan omladinski kulturni festival koji uključuje reviju produciranih predstava, ali i druge kulturno – zabavne sadržaje za mlade, ističu organizatori.

- Advertisement -

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA