11.6 C
Sarajevo
23.09.2024

Otvorena izložba karikatura ‘Uborak – da nije žalosno bilo bi smiješno’

“UBORAK – da nije žalosno bilo bi smiješno!” naziv je izložbe karikatura Udruženja građana “Jer nas se tiče” koja je u subotu otvorena u Mostaru.

Na izložbi su predstavljeni najzanimljiviji, ali i najnelogičniji događaji tijekom borbe građana i građanki Mostara da se deponija na Uborku zatvori i konačno izmjesti na drugu lokaciju.

– Nakon niza drugih projekta odlučili smo da i na ovakav način prikažemo našu svakodnevnicu, svakodnevnicu ljudi oko deponije i građana Mostara. Željeli smo na jedan šaljiv način prikazati ono što oni proživljavaju i sa čime se neki svjesno, a neki nesvjesno susreću tijekom svog života u gradu Mostaru – kazao je predsjednik Udruženja ‘Jer nas se tiče” Omer Hujdur.

- OGLAS -

Naglasio je kako ovom izložbom još jednom podsjećaju nadležne da su odgovorni za rješavanje problema deponije na Uborku te da tužba protiv građana i građanki Mostara treba biti povučena.

Pritom je naglasio kako je Udruženju “Jer nas se tiče” najavljeno održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se odlučiti o daljnjim koracima oko deponije Uborak, tj. ide li ona u gašenje.

- Advertisement -

Hujdur je predstavio i ostale eko akcije Udruženja no, kako kaže, bit i srž njihovog djelovanje je deponija Uborak.

Iz Udruženja građana “Jer nas se tiče” pozvali su još jednom građane da pokažu da im nije svejedno i da ih se tiče jer, naglašavaju, “Uborak je problem svih nas”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA