24 C
Sarajevo
21.09.2024

Aston Martin: Valkyrie zamišljen kao jedinstven automobil

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro verzija su Project 001 i 002, ali britanski proizvođač je još prošle godine potvrdio da je počeo rad na Projectu 003.

Novu teaser sliku tog vozila možete vidjeti priloženu uz ovu vijest, a šef Aston Martina je ranije izjavio da je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelsku porodicu čiji budući članovi će se prodavati u nešto većem broju primjeraka. Svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta i prodavaće se paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smjeru.

Dalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model bazirati na laganoj konstrukciji i da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa centralno smještenim turbo motorom. Sistemi aktivne aerodinamike i oslanjanja kao i mala masa će garantovati vrhunske performanse i vozne sposobnosti. Takođe, ovaj automobil će biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno biće u potpunosti legalan za drumsku upotrebu, imaće prtljažnik a biće dostupan u varijantama s upravljačem na obje strane vozila.

- OGLAS -

Na dizajn će svakako određeni uticaj imati i Valkyrie, a Aston planira da proizvede 500 ovih modela u coupe verziji. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021. godine, a nakon toga ponuda bi mogla da bude proširena i kabrioletom.

Britanski Autocar procenjuje da će cijena iznositi oko milion funti, a pominje se da bi premijera možda mogla da bude već na predstojećem sajmu automobila u Ženevi (još nije zvanično potvrđeno).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA