20.5 C
Sarajevo
27.10.2024

Haos je počeo: Madurovi vojnici pucali po ljudima, ima mrtvih…

Vojnici Venezuele otvorili su vatru prema grupi civila nedaleko od granice s Brazilom, javlja The Washington Post.

Poginule su dvije osobe, a više ih je ozlijeđeno.

Sve se dogodilo oko 6:30 sati po lokalnom vremenu. Nakon što je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro jučer donio odluku o zatvaranju granice s Brazilom, na granicu je stigla vojska.

- OGLAS -

Volonteri su pokušali zaustaviti policijska vozila kako bi granica kojom ide humanitarna pomoć ostala otvorena. No vojnici vjerni Maduru su otvorili vatru.

Poginuli su muškarac i žena. Identificirani su kao Zorayda Rodriguez koja je imala 42 godine, a ubijeni muškarac zvao se Rolando Garcia.

- Advertisement -

Najmanje tri osobe su u kritičnom stanju.

Na drugoj granici – veliki koncert

Gotovo u isto vrijeme, deseci tisuća stanovnika Venezuele i Kolumbije prisustvuju humanitarnom koncertu za Venezuelu kojim se želi prikupiti 100 milijuna dolara za pomoć onima kojima nedostaje hrane i lijekova.

Domaćin koncerta Venezuela Live Aid je britanski milijarder Richard Branson, a održava se u kolumbijskom graničnom gradu Cucuta, na kraju mosta Tienditas koji dijeli dvije države.

Koncert je počeo nastupom jednog migranta iz Venezuele.

Venezuelska opozicija želi u subotu iskoristiti taj granični prijelaz za prihvat inozemne humanitarne pomoći, čemu se protivi predsjednik Nicolas Maduro.

Na koncertu bi trebalo nastupiti oko 35 hispanskih glazbenika, među njima Španjolac Alejandro Sanz, Kolumbijac Carlos Vives i Dominikanac Juan Luis Guerra.

Program je započeo pjevanjem himni dviju država i pozivima na slobodu i omogućavanje pristupa humanitarnoj pomoći.

Kolumbijska televizija Caracol procjenjuje da je prisutno oko 250 tisuća ljudi, među njima kolumbijski predsjednik Ivan Duque kojem bi se kasnije trebao pridružiti i čileanski kolega Sebastian Pinera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA