9 C
Sarajevo
24.09.2024

Odata počast šehidima i poginulim borcima Bugojna i BiH

Odavanjem počasti svim patriotama koji su poginuli tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini nastavljen je program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Bugojnu.

Brojne delegacije položile su cvijeće na lokaciji Spomen-parka poginulim braniocima Bugojna i Bosne i Hercegovine, kao i na spomen-obilježje kod zgrade gimnazije i pred biste narodnih heroja Mahmuta Bušatlije, Stipe Džereka i Vojina Paleksića.

Prigodan recital o Bosni i Hercegovini izvela je gimnazijalka Melisa Mekić, a na značaj obilježavanja jednog od najvećih praznika naše zemlje ukazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

- OGLAS -

– Vjerujem u snagu i hrabrost mladih ljudi, ali i nas starijih te da će pobijediti patriotizam. Da će uvijek pobijediti čovjek, jer Bosna i Hercegovina je opstala i opstat će – kazao je Ajkunić, čestitajući svim građanima 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Bugojno i SBK-a Đemka Dželilović pozvala je na jedinstvo svih u očuvanju “onoga što je skupo plaćeno – slobodne, nezavisne i demokratske BiH”.

- Advertisement -

Prigodnim riječima prisutnima se, ovom prilikom, obratio i glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Kemal ef. Tokmić.

– Ovdje smo da odamo počast najboljim sinovima, našim šehidima. Molim Uzvišenog Allaha da im podari sve dženetske ljepote, a vas pozivam da ustrajemo u očuvanju najvećih vrijednosti za koje su, najvećim dijelom, oni zaslužni, a to su sloboda, nezavisnost i suverenitet naše lijepe BiH – kazao je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA