8 C
Sarajevo
23.09.2024

Internacionalni teatarski festival MESS počinje 1. oktobra

Ovogodišnje, 61. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će otvoreno 1. oktobra djelom Čehovljeva prva predstava u Narodnom pozorištu Sarajevo, javlja Fena.

Na repertoaru su narednih dana predstave OMMA, Med zidimaSnijegKreketanje, Schindlerov lift i Čitač. Osim u Narodnom pozorištu, predstave će biti izvođene i na sceni SARTR-a te Kamernog teatra. Sve detalje o programu i informacije o predstavama moguće je vidjeti na web-stranici festivala MESS.

Posljednji dan 61. MESS-a bit će održan online na zvaničnom YouTube kanalu Zajedničkim pričama iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ruande te predstavom Bokser njemačkog Thalia Theatre.

- OGLAS -

“Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata”, rekao je Nihad Kreševljaković, direktor MESS-a.

Ulaznice u prodaji od subote

- Advertisement -

Prodaja ulaznica za ovogodišnji MESS počinje u subotu, potvrdili su organizatori.

Ovogodišnji partner za distribuciju ulaznica je platforma kupikartu.ba putem koje je moguća kupovina ulaznica po cijeni od 10 konvertibilnih maraka (pet eura) za svaku od predstava.

“I dalje su na snazi mjere propisane od Kriznog štaba Kantona Sarajevo o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru i držanju distance. Stoga molimo cijenjenu publiku da se pridržava propisa zbog ličnog i zdravlja drugih. Bitno je naglasiti da posjetioci koji žele vidjeti predstave Čehovljeva prva predstava i Čitač treba da ponesu potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili potvrdu da je osoba prebolovala COVID u posljednjih šest mjeseci ili negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati”, ističu organizatori Festivala.

“Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa pandemijom, i vizuelni identitet 61. MESS-a posvećen je promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu”, poručio je Kreševljaković

Osim online, ulaznice je moguće kupiti i na prodajnim mjestima u Skenderiji, tržnim centrima BBI i SCC, u muzičkom centru Magaza, te u zgradi UINITIC-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA