15 C
Sarajevo
23.09.2024

FACE TV na Sajmu knjiga u Skenderiji: Knjiga “Rat uživo” Senada Hadžifejzovića doživjela i reizdanje! (FOTO)

Danas je na Skenderiji otvoren 33. Internacionalni sajam knjiga. Sajam knjiga je za posjetioce otvoren danas od 10:00, a svečano otvorenje planirano je u 11:00 sati. 

Svečano otvorenje Sajma knjiga počet će intoniranjem himne BiH, a potom će se javnosti obratiti direktor KJP Centra “Skenderija” Damir Petrinić. Planirano je da se potom obrati predsjednik Programskog savjeta sajma Ibrahim Spahić. 

Posjetioci će imati priliku da uživaju i u nastupu, odnosno izvođenju sefardskih pjesama porodice Martinčević. Oni će specijalno izvesti “Bembašu u originalnoj verziji, kao i kraću numeru na harmonici te “Adio kerida”. U pola 12 će riječ biti data i Hedini Sijerčić, dok će se nakon nje posjetiocima obratiti i Adelaida Grabovica. 

- OGLAS -

U našoj fotogaleriji možete pogledati i kompletan raspored promocija. 

Hronika jednog vremena ovjekovječena u “Ratu uživo” Senada Hadžifejzovića

- Advertisement -

Ratna dešavanja iz ugla jednog novinara, sudbinski zaokreti “običnih” života ovjekovječeni su pomoću pera jednog od najznačajnijih bh. novinara i urednika – Senada Hadžifejzovića.

Biti na prvoj liniji, izvještavati i gledati o hronici jednog vremena nikada nije lak zadatak. Čak ni onim vanserijskim.

“Rat uživo” na Sajmu knjiga u Skenderiji

Veliku pažnju javnosti i tokom svog prvog pojavljivanja privukla je knjiga “Rat uživo” Senada Hadžifejzovića. Posjetioci će na Sajmu knjiga u Skenderiji imati priliku kupiti ovo reizdanje! “Rat uživo” je u svojoj osnovi televizijska hronika, odnosno televizija je knjiški pretočena i sublimirana. “Rat uživo” dokumentovan je sa 2500 fotografija. 

Drugo dopunjeno izdanje

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA