26 C
Sarajevo
30.04.2024

Jeste li čuli za Rage Yogu?

 
Yoga satovi, mjesto gdje biste očekivali posve mirnu atmosferu uvela je novo pravilo. Da, dobro ste pročitali, novi trend nalaže da glasno psujete i vrištite a razlog je potpuno opravdan. Ako ste osoba koja trpi mnogo, teško pronalazi mir i pod velikim ste stresom, onda je Rage Yoga idealno rješenje za vas!
 
Biste li mantru i tihu zen muziku zamijenili za Metal?
 
Ova vrsta yoge to upravo nudi. Tehnika izvođenja pozicija koje nalaže Rage Yoga, temelji se na dobro poznatoj Vinyasa Yogi koja zahtjeva veliku energičnost, izdržljivost i snagu. Princip je potpuno isti prilikom zauzimanja uobičajenih yoga poza, dok vam Rage dopušta vrištanje i glasno psovanje..sve ono što od ove vrste aktivnosti nikad ne biste očekivali
 
Čudno vam je? Za sve ovo postoji dobar razlog
 
Ova vrsta yoge ima za cilj da vas opusti i da uz pomoć ovog pristupa omogući da ispoljite  negativnu energiju, bijes i ljutnju koje ste skupljali u sebi. Opravdano, zar ne?
 
Ona – kojoj su žene a i muškarci mnogo zahvalni na ovom poduhvatu, je Kanađanka Lindsay Istace. Razlog zbog kojeg je odlučila pokrenuti novi trend i nije baš najsretniji, no danas kao ishod ima zadovoljnu sebe ali i sve one koji su odlučili pratiti ovu ideju.
 
Naime, nakon bolnog prekida dugogodišnje veze bila je u potrazi jednostavnog načina kako da izbaci iz sebe negativnost i preboli trenutno stanje, ovo se činilo kao idealno rješenje. Ljubav prema yogi i pomaganju drugima da osjete isto, nadvladala je ljubavni brodolom.  Zahvaljujući Lindsay danas ste upoznati s genijalnim načinom kako da se riješite negativne energije a da istovremeno imate fantastično tijelo!
 
Rage Yoga trenutno najviše korisnika bilježi u Kanadi i nažalost još uvijek nije dostupna kod nas, no zbog širenja ovog trenda ne sumnjamo da ćemo uskoro u obližnjim Yoga centrima čuti slične glasove. Ne brinite ako čujete, ovo je samo dobar način da se opustite i da imate odličnu kondiciju.
 
Dok Rege Yoga ne stigne kod nas pripremite se na online predavanjima ovdje.
 
Namaste.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA