22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Aida Begić: Pokušavam da uživam u svim trenucima i fazama života, tako je bilo i sa „Baladom“

Aida je za naš jutarnji program “UzBuđenje” ispričala svoja iskustva rada na fimlu.

– Uvijek sam se bojala kletve „Dabogda ostario, a ne umudrio“. To je najgore kad vidiš starog čovjeka koja je totalna budala. Vjerujem da sa zrelošću, sa godinama dolazi to neko stanje u kojem prvo cijeniš sve što ti se dešava. Nemaš tu vrstu kriterija da ako idem na neki mali festival da gostujem s baladom, to mi je bezveze festival. Ja se sad radujem što idem u neki drugi grad, što imam priliku da putujem, što ću sresti nove ljude, kazala je Aida.

“Pokušavam da uživam u svim trenucima i fazama života. Tako je bilo i sa „Baladom“. Bilo nam je baš lijepo. I to je takav film koji nosi sa sobom tu vrstu i uživanja i pozitive i pokušavam iskoristiti taj val.”

– Film je meni jako uzbudljivi volim taj posao zato što on je takva jedna avantura. Sve moraš što bolje da predvidiš, sve je u principu do toga koliko si se dobro spremio, a zapravo ne možeš predvidjeti ništa. Film ima jednu divnu kombinaciju pokušaja da stvari staviš u okvir i potrebe da se spremiš i nužnosti da se prepustiš onome što će te snaći. A stvarno ne znaš šta te na tom putu može snaći, rekla je Aida.

- OGLAS -

– Ja stvarno radim filmove koje me se tiču, bar se trudim. Ali s druge strane nekad mislim da nekad bih trebala neki trenutak. Mada mislim da čak i oni ljudi koji samo komercijalno pokušavaju da razmišljaju i rade, ne mogu uvijek predvidjeti šta će javnosti biti zanimljivo, poručila je Aida.

Cijeli intervju Aide Begić gledajte u subotu u jutarnjem programu „UzBuđenje“!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA