13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Biden poručio: Ostajem u utrci za predsjednika!

Predsjednik Joe Biden poručio je Demokratima u Kongresu putem pisma u ponedjeljak da će nastaviti s ponovnim izborom uprkos sve većoj zabrinutosti o svojoj mentalnoj sposobnosti i održivosti svoje kampanje.

“Želim da znate da sam uprkos svim špekulacijama u medijma i drugdje, čvrsto predan ostanku u ovoj utrci, trčanju ove utrke do kraja i pobjedi Donalda Trumpa“, napisao je Biden u pismu koje je dobio CNN.

Biden je nastojao otkloniti sve veću zabrinutost oko svoje održivosti u pismo sročenom u čvrstom tonu.

- OGLAS -

“Pitanje kako ići naprijed postavlja se već više od sedam dana. I vrijeme je da to završi. Imamo jedan posao. A to je pobijediti Donalda Trumpa. Imamo 42 dana do Demokratske konvencije i 119 dana do općih izbora. Svako slabljenje odlučnosti ili nedostatak jasnoće o zadatku koji je pred nama samo pomaže Trumpu, a nama šteti”, zaključio je Biden. “Vrijeme je da se okupimo, krenemo naprijed kao ujedinjena stranka i porazimo Donalda Trumpa“.

Ovo je kritična sedmica za Bidenovu političku budućnost dok nastoji ublažiti sve intenzivnije posljedice nakon ponovnog zasjedanja Zastupničkog doma i Senata po prvi put od predsjedničke debate.

- Advertisement -

Predsjednik će ove sedmice nastaviti s obraćanjem demokratskim zastupnicima, rekao je zvaničnik kampanje za CNN. Utorak će biti posljedičan dan jer članovi trebaju održati planirani sastanak kokusa s Jeffriesom, a jedan je član rekao za CNN da predviđaju da je to dan kada će se brana slomiti.

Kongres se u utorak vraća u Washington po prvi put nakon rasprave 27. juna na CNN-u koja je izazvala široku zabrinutost oko Bidenove sposobnosti da osigura pobjedu demokratima u novembru i odsluži dodatne četiri godine na dužnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA