21 C
Sarajevo
27.09.2024

Netanyahu: Izraelski timovi nastavit će razgovore o prekidu vatre u Libanu

“Izraelski timovi održali su sastanke kako bi raspravljali o američkim prijedlozima prekida vatre u Libanu i nastavit će rasprave u danima koji dolaze”, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanyahu, dodajući da cijeni napore SAD-a.

“Naši timovi su se sastali jučer, u četvrtak, kako bi raspravljali o američkoj inicijativi i kako možemo postići zajednički cilj – siguran povratak naših ljudi svojim domovima. Nastavit ćemo s raspravama u danima koji su pred nama”, priopćio je Netanyahu.

Priopćenje dolazi nakon što je izraelski šef diplomatije Israel Katz jučer odbacio prijedloge SAD-a i Francuske o 21-odnevnom prekidu vatre, rekavši da neće biti prekida vatre na sjeveru gdje izraelski bombarderi žestoko tuku položaje proiranske šijitske milicije Hezbolah.

- OGLAS -

Jučer, nakon što je Netanyahu napustio New York gdje je sudjelovao na zasjedanju Opće skupštine UN-a, njegov ured je izdao priopćenje da je premijer naredio izraelskim trupama nastavak borbi svom snagom protiv Hezbolaha u Libanu.

U Netanyahuovom priopćenju se ne spominje izjava Katza ili ostalih izraelskih političara koji su također odbili prekid vatre, rekavši da je bilo “puno pogrešnog izvještavanja o inicijativi prekida vatre predvođene SAD-om”.

- Advertisement -

“Izrael dijeli ciljeve američke inicijative kojom bi se ljudima osigurao siguran povratak kućama uzduž naše sjeverne granice”, stoji u priopćenju izraelskog premijera. “Izrael cijeni američke napore po tom pitanju jer je uloga SAD-a neophodna u promicanju stabilnost i sigurnosti u regiji”, dodaje se u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA