17 C
Sarajevo
26.10.2024

Nekadašnja omiljena animirana serija vraća se na male ekrane nakon 18 godina

Ljubitelji animirane serije Pingu imaju razloga za slavlje, jer nakon gotovo dvije decenije, pingvin i njegova porodica vraćaju se u potpuno novoj seriji zahvaljujući saradnji između Matela (Mattela) i Aardman Animationa, poznatog po hitovima poput Wallacea i Gromita te Chicken Runa.

Serija Pingu je nastala u Švicarskoj 1980-ih godina pod vodstvom Otmara Gutmana (Gutmanna), a ubrzo nakon toga, 1990. godine, postala je popularna i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje se prikazivala na kanalu BBC One.

Ono što je činilo Pingua toliko jedinstvenim bila je njegova specifična jezična barijera. Naime, likovi su komunicirali posebnim, izmišljenim jezikom, s prepoznatljivom uzrečicom pingvina “Noot! Noot!”, koja je ostala urezana u sjećanje generacija gledalaca.

- OGLAS -

Džoš Silvermen (Josh Silverman), glavni direktor franšize u Matelu, oduševljen je ovom saradnjom. Kako je izjavio za The Hollywood Reporter na MIPCOM-u u Kanesu (Cannesu), smatra da je partnerstvo s Aardmanom “savršena kombinacija” koja će ovoj seriji dati poseban pečat. Pinguova popularnost, prema Silvermenu, nikada nije jenjavala, već je, naprotiv, spontano nastavila rasti.

Matel, koji je 2011. godine preuzeo prava na Pingu akvizicijom HIT Entertainmenta, s Aardmanom planira stvoriti seriju koja će ostati vjerna originalnom šarmu.

- Advertisement -

Nova verzija zasigurno će donijeti osvježene avanture, ali zadržat će jednostavnost i univerzalnost koja je original učinila uspješnim. 

Prema informacijama iz Matela i Aardmana, plan je da serija bude prilagođena i mlađim i starijim generacijama te da im ponudi nostalgičan i zabavan povratak u svijet pingvina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA