2.7 C
Sarajevo
16.11.2024

Recept iz Marakeša: Povrće na “novi” način

Priprema: 

U veću šerpu stavite slatki krompir iseckan na kockice, plavi patlidžan, zelenu i crvenu papriku, šargarepu, crni luk, tri kašike maslinovog ulja – propržite kratko, a zatim dolijte malo vode i ostavite da se krčka oko pet minuta.

U tiganj srednje veličine stavite tri kašike maslinovog ulja, beli luk, kurkumu, kari, cimet, so i biber, pa na vatri srednje jačine pržite oko tri minuta. Zatim to sipajte u šerpu sa povrćem, pa dodajte leblebije, bademe, tikvicu, suvo grožđe i sok od pomorandže. Krčkajte oko 20 minuta, neka šerpa bude poklopljena.

- OGLAS -

Zatim dodajte spanać i krčkajte još pet minuta, pa poslužite.

Sastojci: 

- Advertisement -

Jedan slatki krompir

Jedan plavi patlidžan

Jedna zelena paprika

Jedna crvena paprika

Dve šargarepe

Glavica crnog luka

Šest kašika maslinovog ulja

Tri čena belog luka

Kašičica kurkume

Kašičica karija

Kašičica mlevenog cimeta

¾ kašičice soli

¾ kašičice mlevene paprike

400 grama leblebija

Četvrtina šolje badema

Jedna manja tikvica

Dve kašike suvog grožđa

Šolja soka od pomorandže

280 grama spanaća

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA