17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Omladinski Film festival Sarajevo počeo filmom ‘Mi smo videli leto’

Stojanović se predstavio publici zajedno sa svojom produkcijskom i glumačkom ekipom, rekavši kako mu je čast ponovo biti u Sarajevu i prikazati svoj film upravo pred sarajevskom publikom.

Direktor Festivala Kenan Musić, je uz izraze dobrodošlice brojnim gostima i prijateljima, dodijelio posebna priznanja pojedincima i kompanijama koje pomažu rad i razvoj filmske umjetnosti u BiH, posebno među mlađim generacijama.

Predstavljen je program na kojem će biti prikazana 44 filma iz 12 država, sa do sada rekordnim brojem premijera,ukupno 25.

- OGLAS -

Najavljeni su naslovi dugometražnih filmova, te dolazak slavnog njemačkog glumca Damiana Hardunga povodom filma „Crvene narukvice: Početak“, a prihod od prodaja karata ove projekcije će biti doniran Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Posebna pažnja je na pobjedničkom filmu 25. Sarajevo Film Festivala „Take Me Somewhere Nice“, koji će biti prikazan večeras u 21.00 sati, kao dio programa pod nazivom „Velikih 5“.

- Advertisement -

Među mnogobrojnim posjetiocima, koji su sinoć prošetali crvenim tepihom, su bili predstavnici 20 filmskih ekipa iz takmičarskih selekcija festivala, članovi žirija Milena Debeljković i Bojana Radulović, te poznati francuski producent dokumentarnih filmova Thiery Detaille.

Ceremoniji je prisustvovao Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta i dugogodišnji prijatelj Festivala, kao i Bakir Nakaš, Arma Tanović, producenti Lejla Dedić i Robert Tomić Zuber, predstavnici Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, SR Njemačke, te Ambasade Velike Britanije, saopćeno je iz OFF-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA