17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

U Orašju počeo 24. filmski festival Dani hrvatskog filma

Festival se održava od 7. do 14. rujna u Orašju, a na njemu će biti prikazani filmovi s ovogodišnjeg Pula film festivala te tri filma dječje tematike.

 Uoči samog početka 24. Dana hrvatskog filma ‘Ivo Gregurević’ na groblju Karaula u Donjoj Mahali položeni su vijenci na Gregurevićev grob, a u novom parku u Orašju otkrivena je bista slavnog glumca.

Poslije toga, odnosno na početku otvaranja festivala prikazan je kraći film iz života Ive Gregurevića, a dodijeljene su i nagrade, Zlatni dukat za doprinos razvoju hrvatskog filma.

- OGLAS -

 Na festivalu će također biti prikazani filmovi “Sam samcat” Bobe Jelčića, zatim “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” redatelja Predraga Ličine, “Sin” Ines Tanović, “F20” Arsena Antuna Ostojića, “Aleksi” redateljice Barbare Vekarić, “Lada Kamenski” Sare Hribar i Marka Šantića, te “Mali” Antuna Nuića.

U dječjem programu prikazat će se tri filma – “Moj dida je pao s Marsa” redatelja Dražena Žarkovića i Marka Škopa, “Magareće godine” Nenada Dizdarevića i klasik “Družba sinjeg galeba” Branka Bauera.

- Advertisement -

Dani hrvatskog filma u Orašju održavaju su od 1995. godine, a idejni im je začetnik Ivo Gregurević, jedan od najvećih hrvatskih glumaca rođen u Donjoj Mahali pokraj Orašja.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA