10 C
Sarajevo
29.09.2024

Veseli: Građani glasaju perspektivu sebi i Kosovu

Veseli je u izjavi za medije nakon glasanja istakao da je današnji dan izuzetan za Kosovo i pruža zapadnu perspektivu Kosovu.

“Danas je dobar dan, izuzetan dan za naše Kosovo. Čestitam svim građanima moje zemlje, glasaju perspektivu sebi, našem zapadno orijentisanom Kosovu. Pružamo više perspektive našoj budućnosti”, kazao je Veseli.

Iz Centralne izborne komisije je predhodno saopšteno da izborni proces protiče prema planu. S izuzetkom nekoliko glasačkih mjesta, gdje se kasnilo nekoliko minuta, sva ostala glasačka mjesta otvorena su u 7 sati.

- OGLAS -

Glasa se u 895 biračkih centara s ukupno 2.547 biračkih mjesta, koja će biti otvorena do 19 sati. Pravo glasa ima 1.937.868 birača.

CIK je potvrdio 25 političkih subjekata za učešće na prijevremenim parlamentarnim izborima, od kojh su četiri koalicije, 20 političkih partija i jedan nezavisni kandidat.

- Advertisement -

Na izbore se ide zbog ostavke premijera Kosova Ramusha Haradinaja, koji je podnio neopozivu ostavku nakon što je dobio poziv Specijalnog suda za Kosovo na razgovor kao osumnjičeni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA