11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Otvara se humanitarna izložba “Empatija” u Sarajevu

Izložbu su organizovala udruženja koja su članice Asocijacije Nevladinih Organizacija Regiona (ANOR). Cilj je da se prodajom radova pomogne u rješenju trenutne migrantske krize, a ukoliko bi se uspjelo skupiti dovoljno sredstava, kako su naveli iz udruženja, dio sredstava će se uputiti i za pomoć Australiji zbog katastrofe koju su nanijeli požari.

“Riječ je o projektu čiji je cilj formiranje više različitih strategija kako bi se održao mir i potpomogla ideja suosjećajnosti i tolerancije u regionu, a ideja je zamišljena u Sarajevu. Umjetnici koji su pozvani izložit će radove u kojima su oni opisali i predstavili kako oni predstavljaju i shvataju suosjećanje. Osim umjetnika primjenjenih umjetnosti i fotografa, članice ANOR-a pozivaju i sve ostale vrste umjetnosti da performansima i razgovorima sa nama zajedno djelujemo na promociji i ideji tolerancije i suosjećanja. Ova izložba je ujedno i druženje koje će trajati mjesec dana i u sklopu kog pozivamo sve osobe od javnog uticaja, predsjedavajuće i osnivače raznih nevladinih organizacija, udruženja i direktore firmi koji su spremni pomoći da zajednički djelujemo po pitanju smanjenosti empatije i tolerancije”, navedeno je u saopćenju.

Kako bi efektivnije djelovali na izazov imigrantske kize, ANOR je izglasao da prvenstveno daje prednost sigurnosti, zatim edukaciji po pitanju izazova koji sa sobom donosi imigrantska kriza.

- OGLAS -

“Osim ove problematike povodom koje se otvara ovaj događaj, diskutovat će se i o strategijama kroz koje možemo zajednički djelovati na stanje imigrantske krize u BiH u sklopu dogovorenih termina u toku izložbe. Sva pitanja povodom ovog događaja možete postaviti u inbox stranice Asocijacije Nevladinih Organizacija Regiona na Facebooku“, navedeno je.

Izložba će za javnost biti otvorena do 18. februara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA