12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Pogledajte šta to Kinezi jedu: Još uvijek se ne zna da li je to glavni uzrok virusa (VIDEO)

“Iz dosad poznatih podataka izvor virusa je divlja životinja prodana na tržnice morskim plodovima”, rekao je Gao.”Virus divlje životinje postupno mutira”, rekao je.

A prema novoj znanstvenoj analizi, vrste zmija kineski ili tajvanski krait i kineska kobra mogle bi biti originalni izvor koronavirusa, pišu Scientific American, CNN i drugi mediji.

Znanstvenici utvrdili da je virus genetski najsličniji onome nađenom kod zmija.

- OGLAS -

Naime, znanstvenici u Kini su uspjeli utvrditi točni genetski kod virusa, nakon čega su upotrijebili mikroskope da bi ga fotografirali.

Voditelj istraživanja Wi Ji i kolege sa Sveučilišta u Pekingu usporedili su genom pet uzoraka novog virusa sa sličnim virusima iz niza životinjskih vrsta. Utvrdili su da je virus sličan onome nađenom kod šišmiša, ali da je ipak najsličniji onome nađenom kod zmija. 

- Advertisement -

“Rezultati izvučeni iz naše analize sekvence sugeriraju prvi put da je zmija najvjerojatniji životinjski rezervoar (virusa)”, napisali su ovi znanstvenici u svom izvještaju.

U međuvremenu se na društvenim mrežama i nekim medijima pojavila i pomalo uznemirujuća snimka juhe od šišmiša, što je potaknulo spekulacije da bi upravo ova kineska “delikatesa” mogla biti izvor opasne zaraze.

Osim zmija i šišmiša, na takvim se tržnicama mogu naći i cibetke, ptice, zečevi, reptili, štakori, lisice, deve čak i majmuni, kao i obična stoka, perad i morski plodovi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA