26 C
Sarajevo
30.04.2024

Vico Zeljković jednoglasno izabran za predsjednika FSRS i automatski postao član IO NSBIH

Vico Zeljković novi je predsjednik FSRS i na ovoj funkciji naslijediće smijenjenog Milu Kovačevića.

Nakon smjene Kovačevića zakazana je vanredna sjednica skupštine FSRS koja je u petak imala samo jednu tačku dnevnog reda, a to je izbor predsjednika FSRS, piše Mondo.ba.

Zeljković je bio jedini predloženi kandidat i izabran je jednoglasno, bez glasova protiv i uzdržanih.

- OGLAS -

On će funkciju predsjednika obavljati do 30. septembra, kada ističe mandat na koji je bio izabran Kovačević, a nakon toga slijede redovni izbori u FSRS.

“Ovo je jedna satisfakcija za mene lično, ali i velika odgovornost. Nećemo se vraćati na prošlost, na nama je da se okrenemo budućnosti i da radimo za FSRS i samim tim i klubove RS. Ključno je da se što prije pronađe rješenje da se klubovi oslobode troškova kotizacija i službenih lica i da bude prvi potez koji će pomoći klubovima i sportskim radnicima da dobiju veću volju i elan za rad”, rekao je Zeljković, a prenosi Mondo.ba.

“Infrastruktura je također nešto na čemu ćemo da radimo i trudićemo se da dobrom fudbalskom politikom idemo ka tom cilju i apliciranjem prema FIFA i UEFA, u saradnji sa FSBI, pokušaćemo da što više uradimo i na tom polju. Tu će biti saradnja i sa lokalnim zajednicama i smatram da dolazi dobro vrijeme za fudbal”, istakao je Zeljković.

Izborom za predsjednika FSRS Zeljković je automatski postao i član Izvršnog odbora FSBIH i na to mjesto biće kooptiran na sjednici IO FSBIH 28. januara, nakon čega će postati punopravni član ovog tijela.

Promjene u FSRS biće završene na sjednici Izvršnog odbora FSRS, koji će za novog generalnog sekretara FSRS postaviti Ognjena Valjića.

“Razriješićemo sadašnjeg sekretara, g. Ćejića, on će preći u Odjel za licenciranje, a imenovaćemo g. Valjića na mjesto generalnog sekretara”, potvrdio je Zeljković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA