13.8 C
Sarajevo
20.09.2024

Stigli rezultati testova: Žena i mladić iz Italije nemaju koronu

U Rijeci dvoje ljudi je hospitalizirano zbog sumnje na koronavirus. Stigla su oba nalaza te su rezultati negativni.

Podsjetimo, radilo se o studentu s razmjene iz Italije te ženi koja je stigla iz Padove. Oni su hospitalizirani zbog zdravstvenih problema, a sumnjalo se i na korona virus. Stigli su rezultati iz zagrebačke klinike, a nalazi su negativni.

Prema riječima voditeljice službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasne Valić , građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

- OGLAS -

Podsjetimo, broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Talijanska vlada čak je odlučila zbog opreza blokirati nekim gradovima i općinama u regijama u kojima ima najviše zaraženih. Prema posljednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 132 ljudi, a umrlo je dvoje ljudi.

– Želimo izolirati zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja – izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza nakon hitnog sastanka vladina kabineta koji je održan u subotu u Rimu.

- Advertisement -

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Europi.

Talijanska vlada otkazala je sva sportska natjecanja koja su se trebala održati u nedjelju u Lombardiji i Venetu, a to znači da se neće odigrati i neke utakmice talijanskog nogometnog prvenstva, Inter – Sampdoria, te Verona – Cagliari. I prije hitnog sastanka vladina kabineta lokalne vlasti u sjevernim talijanskim regijama s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja.

 

(24sata.hr)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA