22.7 C
Sarajevo
07.05.2024

Više od 80.000 oboljelih od virusa korona, u Evropi Italija najkritičnija

Kada je riječ o evropskim državama, najveća kriza je u Italiji gdje je potvrđeno da je i sedmi pacijent umro od virusa korona.

Kako piše “CNN”, u Italiji je zabilježeno više od 220 zaraženih, a nekoliko gradova posebno na sjeveru ove države je pod blokadom gdje su otkazani i svi javni događaji.

Takođe Južna Koreja je potvrdila da je osam pacijenata umrlo od ovog virusa, a posljednja žrtva je 67-godišnji pacijent koji je preminuo u bolnici u gradu Daego gdje mu je i identifikovan virus 20. februara. U ovoj državi je zaraženo više od 890 osoba.

- OGLAS -

U Vijetnamu su se svih 16 pacijenata zaraženih virusom korona oporavili uključujući i tromjesečnu bebu, potvrdilo je to Ministarstvo zdravstva. Jedan pacijent se još nalazi u bolnici na posmatranju, dok su svi ostali otpušteni.

Više od 1.200 testiranih osoba je bilo negativno na virus korona otkad je kriza započela i nije zabilježen nijedan novi slučaj virusa korona otkako je posljednji 16. pacijent identifikovan 13. februara.

- Advertisement -

Takođe, kako bi suzbio širenje virusa korona, Vijetnam je cjelokupnu društvenu zajednicu stavio pod izolaciju.

Lokalne vlasti su zatvorile područje Son Loi u provinciji Vinh Puc udaljenoj 40 km od jugozapadnog glavnog grada Hanoi gdje je zaraženo 10.000 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila kako je još rano da se govori o pandemiji virusa korona, međutim, naglasili su da je potrebno da sve države budu u pripravnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA