12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Plenković: Ne treba dizati paniku zbog korona virusa i kupovati zalihe hrane

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković apelirao je na hrvatske građane da se ne diže panika zbog korona virusa te da se ne ide u nabavku zaliha namirnica u dućanima, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualnu situaciju vezanu uz korona virus i dva slučaja koja su potvrđena u Hrvatskoj te ocijenio kako za sada nije moguće sagledati efekte koje će aktualna krizna situacija imati na gospodarstvo.

“Treba prestati s bilo kakvom panikom, velikim odlascima u šoping, zalihama. Nismo u takvoj situaciji niti u toj fazi. Ono što će Vlada učiniti je da ćemo biti 100 posto transparentni ako se otkrije da je netko pozitivan ili nije. Sve što budemo znali mi znat će i javnost.Ne treba dizati paniku niti činiti nešto van okvira. Nemojte ići u šoping tako da drugi ne mogu kupiti namirnice, to nije nužno”, poručio je hrvatski premijer.

- OGLAS -

    Naglasio kako su sve nadležne službe digle razinu pripravnosti za borbu protiv korona virusa i njegovu prevenciju, te da su osigurani prostori za karantenu u kojima će biti smješteni pacijenti kod kojih bi bio potvrđen korona virus.

Za sada su u Hrvatskoj potvrđena dva slučaja zaraze korona virusom i to kod dviju bliskih osoba, od kojih se jedna, izvorni nositelj zaraze, nedavno vratila iz sjeverne Italije.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA