17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Prevent Grupacija obilježila 20 godina poslovanja

Svečanom manifestacijom koja je održana u Zenici, u prisustvu više od 6.000 zaposlenika, Prevent Grupacija je zvanično obilježila 20. godišnjicu poslovanja.

Tokom svog obraćanja zaposlenicima Nijaz Hastor, vlasnik i osnivač ASA Prevent grupacije i Fondacije Hastor, istakao je kako je 20 godina značajan jubilej koji pokazuje zrelost jednog poslovnog sistema koji je snaga razvoja BiH.

„Vi ste moja priča. Pozivam vas da nastavimo zajedno rasti i graditi BiH i da naredni jubilej obilježimo na stadionu Koševo“, istakao je Hastor i na taj način poslao jasnu poruku daljeg razvoja Prevent Grupacije u BiH.

- OGLAS -

Adnan Smailbegović, član NO Grupacije, kazao je kako je Prevent 1999. godine, kada je osnovan u Visokom, zapošljavao 50 zaposlenika. Već početkom 2000. taj broj se udvostručio, da bi u proteklom periodu u prosjeku svaki dan otvarali jedno novo radno mjesto.

„Samo u BiH Prevent je prisutan na 16 lokacija i djeluje u oblastima namještaja, mode, autoindustrije, metala, nautike, medicinskih sredstava, proizvodnje električnih kablova i zaštitne opreme“, istakao je direktor Prevent CEE Haris Rahman, te dodao kako je Prevent kroz protekli period značajno investirao u širenje poslovanja, nove akvizicije i nove pogone.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA