10.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Je li cijena izbornog glasa, tih 10 ili 20 KM, bila vrijednija od ovoga što nam napraviše!?

Izbori u BiH završiše prije devet mjeseci. Nadali smo se da će biti bolje, nadali se, jer su obećali, oni koji su nas slagali i prije, lažu nas danas i lagat će nam.

Obećali su nam, a znate li onu staru izreku; Obećanje, ludom radovanje. Tako je i nama, nadamo se svi da će biti bolje, a niko ne vidi da se Bosna i Hercegovina gasi. Ide ka dnu, većem nego ovom sada.

Oni koje smo birali nisu u stanju da nakon mjeseci i mjeseci formiraju vlast. Oni koji ste vi birali ovu zemlu umjesto ka tronu vode u ponor.

- OGLAS -

Svi smo se nadali da će danas biti bolje nego jučer, a svakog dana sve gore. Dočekivali smo bolje, a nismo dobili.

Opet na vlast dođoše isti lopovi, gladnih stomaka i praznih džepova, iako unazad 20 godina isti kradu narod nemilice uzimaju i zadnju koru hljeba.

- Advertisement -

Opet isti lopovi uzimaju sebi, a narodu mažu oči. Sada, svi se žale, svima je loše i niko ne može da živi, a šansu za bolje danas i sutra prodali su đavolu, prodali za 10, 20 ili 50 KM.

Prodali onog dana kada su na izborni papir stavili „X“ kraj imena lopova, izdajica, aždaja i bezdušnika.

Prodali ste svoj narod, onaj koji danas ispašta zbog vas, i tih para koje ste potrošili. Ali i niste sami krivi, krivi smo svi. Kriva sam i ja, kriva je i svaka osoba do mene, koja ne digne glas protiv ovog terora koji proživljavamo.

Mlado i staro ode, napusti zemlju, ode u bolji svijet. Odlaze iz ove zemlje koja budućnosti nema, živi u prošlosti.

Ovu zemlju zaobilaze svi, jer znaju da od nje hajra nema.

Svi smo umorni od ovih laži sa višeg nivoa. Višeg nivoa „vlasti“, koja vlada ljudskim stomakom, ljudskim novčanikom i budućnosti.

Zato narode, probudi se, digni glas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA