15 C
Sarajevo
20.09.2024

Kina pooštrava preventivne mjere za suzbijanje korona virusa

Naučno-istraživačke institucije već su razvile setove za reagense, koji su ubrzali potvrdu bolesti, nakon izbijanja pneumonije, prenosi Xinhua.

Nacionalna zdravstvena komisija (NHC) izdala je plan prevencije i kontrole koji se kontinuirano ažurira u skladu s razvojem stanja uzrokovanog korona virusom.

NHC je također objavio da će zemlja poduzeti preventivne i kontrolne mjere zaraznih bolesti kategorije A kako bi se učinkovito borila protiv upale pluća uzrokovane novim korona virusom.

- OGLAS -

Nacionalna uprava tradicionalne kineske medicine osnovala je vodeću radnu grupu radi organiziranja bolnica tradicionalne kineske medicine na svim nivoima i svih vrsta koje bi koordinirale u kontroli i prevenciji upale pluća.

Također je  NHC ohrabrio stručnjake tradicionalne kineske medicine da sudjeluju u liječenju, posebno za teško oboljele pacijente, kao i u istraživanju bolesti.

- Advertisement -

Kako bi spriječio da se medicinsko osoblje zarazi, NHC je u četvrtak izdao tehnički vodič za prevenciju i kontrolu infekcije uzrokovane novim korona virusom u medicinskim ustanovama.

Vodič zahtijeva od medicinskih ustanova da osiguraju dovoljne zalihe sanitetskog materijala, uključujući izolacijsku odjeću i maske za zaštitu medicinskog osoblja, sačine razumne rasporede rada, osiguraju obroke i prate njihovo zdravlje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA