6.6 C
Sarajevo
24.02.2024

Kraljica Elizabetha: Cijepite se protiv covida-19, mislite na druge

Britanska 94-godišnja kraljica Elizabeta, koja je prošli mjesec primila prvu dozu cjepiva protiv covida-19, ohrabruje javnost da slijedi njezin primjer, poručivši da oni koji imaju dvojbe moraju misliti na ostale.

Kraljicu Elizabetu i njezinog 99-godišnjeg supruga princa Philipa, trenutno na liječenju zbog infekcije koja nije povezana s koronavirusom, cijepio je obiteljski liječnik u dvorcu Windsor.

“Nakon što se cijepite imate osjećaj da ste zaštićeni, što mislim da je jako važno, i koliko sam shvatila prilično je bezopasno”, rekla je kraljica i dodala da je cijepljenje proteklo brzo i jednostavno.

- OGLAS -

Prvu dozu cjepiva protiv covida-19 već je primilo više od 18,6 miliona Britanaca. Prema ministru zaduženom za program cijepljenja, između 11 i 15 posto stanovnika je podozrivo prema cijepljenju, posebice među manjinskim etničkim skupinama.

“Očito je ljudima koji nikad nisu primili cjepivo to vrlo teško, ali moraju misliti i na druge, a ne samo na sebe”, rekla je kraljica.

Članovi kraljevske obitelji, uključujući prijestolonasljednika princa Charlesa i njegovog sina princa Williama, posjećuju centre za cijepljenje kako bi osoblju i volonterima izrazili zahvalnost za posao koji rade.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA