15 C
Sarajevo
29.09.2024

Elvedin Sedić: Prošlo je vrijeme slatkorječivih političara! Treba zasukati rukave i raditi!

Elvedin Sedić, gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Bihaća (POMAK), o svom izbornom programu: “Dosta! Krajina više nikada neće biti zakinuta, mora biti povezana sa Sarajevom! Uskoro gradimo aerodrom u Bihaću!”
Hadžifejzović: “Koji su strateški projekti?” Sedić: “Naši strateški projekti su aerodrom, Nacionalni park Una, brza cesta Bihać – Cazin – Velika Kladuša i dalje prema EU; magistralni put od Bihaća prema Bosanskoj Krupi! Možemo imati izlaz na koridor VC jer i to je BiH! Hoćemo da se povežemo sa centrom države!

Elvedin Sedić, aktuelni gradonačelnik i kandidat POMAK-a za novi mandat gradonačelnika Bihaća, bio je večerašnji gost FACE TO FACE-a sa Senadom Hadžifejzovićem.  

Sedić: “Imam četvoro djece, a i peto je u planu! Nisam otišao iz Bihaća jer sam odlučio da ostanem i nigdje ne idem!” 

Hadžifejzović: “SDA bi rado voljela da odeš… Šta misliš o svom protukandidatu?” 

- OGLAS -

Sedić: “Nije fer da mnogo o njemu govorim; nije ovdje s nama. Mislim da nije problem u kandidatu; nije problem ni SDA, ali iza mog protukandidata ne stoji stranka nego pojedinci, odnosno jedna osoba, a to je Šemsudin Dedić. On je obnašao mnogo ministarskih, premijerskih i zastupničkih pozicija, i to čak istovremeno. On je preko dvadeset godina na najvišim političkim pozicijama! Odlučio je da se vrati u Bihać, a nije imao hrabrosti da se sam kandiduje!” 

Hadžifejzović: “Zašto se nije kandidovao?” 

- Advertisement -

Sedić: “Sigurno je procijenio da neće moći pobijediti i zato je isturio drugog kandidata koji će mu omogućiti da iz sjene upravlja strankom. Ni moj protukandidat ni Šemsudin Dedić uopće ne žive u Bihaću! U SDA Bihać je bilo bar desert kvalitetnijih kandidata! Članovi POMAK-a su izgrađene osobe; u politiku smo ušli iz potrebe da mijenjamo lokalnu politiku i onda kada su u Bihaću i jedni i drugi zabrljali! POMAK nije klasična stranka i ne funkcionišemo kao takva. Nemamo izvršne i glavne odbore, a predsjednika imamo samo formalno. Mi smo u to ušli da ponudimo alternativu! Željeli smo da se glas Krajine čuje u Sarajevu!”  

Hadžifejzović: “Jeste li uspjeli u tome da se glas Krajine čuje u Sarajevu?”  

Sedić: “Želim biti optimista i vjeruj da uspijevamo mijenjati odnos Sarajeva prema Krajini!”  

Hadžifejzović: “Koji su strateški projekti?” 

Sedić: “Naši strateški projekti su aerodrom, Nacionalni park Una, brza cesta Bihać – Cazin – Velika Kladuša i dalje prema EU; magistralni put od Bihaća prema Bosanskoj Krupi! Možemo imati izlaz na Koridor VC jer i to je BiH! Hoćemo da se povežemo sa centrom države! Trideset godina naši građani slušaju petljanije da će biti autoput! Danas kada o tome govorimo, to im zvuči kao naučna fantastika! Krajina je godinama bila zakinuta i mora dobiti ono što zaslužuje! U protekle dvije godine smo dobili više novca iz federalnog budžeta nego prethodnih deset godina! Aerodrom ćemo napraviti u Bihaću, a do kraja godine ćemo dobiti sve potrebne saglasnosti! Lokacija je pogodna; sve smo usaglasili!”  

Hadžifejzović: “Trojka te podržava?” 

Sedić: “Prilikom formiranja Federalne vlade dali smo do znanja da želimo biti faktor saradnje. Rekli smo da želimo biti dio vlasti, ali zauzvrat smo tražili podršku za naše projekte! Prije nekoliko godina smo u Gradskom vijeću napravili većinu sa SDA, ali znali smo da od Federalne vlade, u kojoj je Novalić, nećemo ništa dobiti i zato smo to uradili! To vam je tako: gdje njih nema u vlasti – nećete dobiti ništa! Tako je odblokiran i projekt izgradnje aerodroma!”   

CIJELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA