13.8 C
Sarajevo
14.05.2024

Hadžifejzović Dodiku: Idi, Milorade, spasi sebe i državu! Dodik: Idi i ti! Senad: Idi ti, prvi!

Hadžifejzović: "Da li Vam je neprijatno što udišete zrak sa Bošnjakom?" Dodik: "Ko god napravi bilo kakav incident u RS-u, bit će uhapšen!"
Dodik zašutio nakon Hadžifejzovićevog pitanja: "Jesi li spreman poslati sina jedinca Igora u rat?" Pogledajte Dodikov odgovor!

Hadžifejzović: “Očekivali su da bude intervju u studiju. Sljedeći ćemo opet u Sarajevu u matičnom studiju. Jeste li dobro?”

Dodik: “Odličan sam; radi se mnogo, pa to ponekad umori, ali ne dam da mi to utječe na zdravlje. Svih ovih godina ista kondicija, isti tempo…”

Hadžifejzović: “Trošite se… Da li čovjek u tom trošenju može da pretjera s izjavama?”

- OGLAS -

Dodik: “Svaki stav koji se iznosi je motivisan osnovama politike na kojoj se zasniva RS i na zajedničkoj politici Dejtona. Osnovni problem je što mi poštujemo slovo Dejtona!”

Hadžifejzović: “Da li ste u napetoj situaciji? Boje li se ljudi?”

- Advertisement -

Dodik: “Nema nikakve vanredne situacije! To možda Vi pokušavate! RS nije u vanrednom stanju. Reagujemo na procese normalno; niko nije bio ugrožen! Vidim da postoji neka turbulencija u Federaciji, ali ću poručiti da nema nikakve vanredne situacije, te da bi svi trebali da slave svoje praznike i da je mir osnova svega što treba da radimo! Mi smo kao RS udruženi sa Federacijom i nemamo plan secesije, ali imamo plan da ukoliko ne možemo uspostaviti konkretan sistem da se razdružimo sa Federacijom. Federacija je strana potpisnica svih dejtonskih sporazuma! Ne bježimo iz BiH!”

Hadžifejzović: “To što govorite nema veze s onim što ste govorili jučer! Otcjepljenje, razgraničenje 2. maja?”

Dodik: “Nemamo plan sada, ali sve je tačno! Niti jednu riječ niste mogli čuti o ratu iz RS-a! Nećemo da živimo u BiH koja je van Ustava!”

Hadžifejzović: “Da li Vam je neprijatno što udišete zrak sa muslimanom?”

Dodik: “Ne mrzim muslimane! Neću da se mom narodu nameće, etiketira genocid! Vi ste svojim emsiijama najviše doprinijeli! Vama je vanredna situacija u glavi!”

Dodik: “Dovest ću vladu RS-a u Srebrenicu da se vidi da nam se uvaljuje priča o genocidu! Planirano je da odemo u Potočare da položimo vijence.”

Hadžifejzović: “Nemoj ići u Potočare!”

Dodik: “Hoću! Genocid nije bio!”

Dodik: “Uništili su dobru priliku za Dejton! 9. januara nije bilo Amerike, bila je RS! Šta je danas situacija?”

Hadžifejzović: “Ujutru može da pukne!”

Dodik: “Hoćeš da igramo na fer? Ova zemlja nema sreće. Nudim vam dvije milijarde da vam pomognemo i da RS bude dobar susjed BiH!”

Hadžifejzović: “Nemaš para za plaće… otkud ti? Dao ti Putin!”

Dodik: “Imam para!”

Hadžifejzović: “Idite!”

Dodik: “U RS sam ja stalno!” 

Hadžifejzović: “Za Vaše dobro!”

Dodik: “Meni je dobro! Osjećam opštu podršku! Nisam ja tip koji bi se tako lako predao! Mogu da nađem i razumijevanje za sugestiju! Nisam spreman da odem! Spasi i ti narod od vaših gluposti! Ja sam državnik!”

Hadžifejzović: “Spasite sebe!”

Hadžifejzović: “Hoćeš li Igora poslati u rat?” 

Dodik: “Ako treba braniti RS, bit će sa mnom na prvoj liniji! Ako budem komandant, bit ću negdje drugo! On ne mrzi Sarajevo, ali voli RS!”

Kompletan intervju pogledajte na ovom linku:

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA