13 C
Sarajevo
20.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: “Morski jemek”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Večeras vas vodimo na pravo morsko putovanje i na vašu sofru donosimo svježinu iz morskih dubina. Naprije pripremamo salatu od ribe – lagano i osvježavajuće jelo koje će vas oduševiti svojim jednostavnim ali savršenim spojevima.

Naprije pripremamo salatu od ribe – lagano i osvježavajuće jelo koje će vas oduševiti svojim jednostavnim ali savršenim spojevima. Otkrivamo vam tajne pripreme savršene ribe pečenja i
učimo vas kako odabrati komad ribe i pripremiti ga na najukusniji mogući način. Riba je zdrav, ukusan i lagan izvor proteina, a večeras vam pokazujemo nekoliko načina kako uživati u njoj.

MORSKI JEMEK

Sastojci za salatu za četiri osobe:

  • dva avokada;
  • dva paradajza;
  • dva krastavca;
  • jedna paprika;
  • 50 grama stabljike celera;
  • vezica peršuna;
  • 100 grama kuhane kvinoje;
  • so, biber, sumak;
  • maslinovo ulje, sok od limuna;
  • indijski orah;
  • dvije skuše, svaka cca 400 grama; treba ih filetirati;
  • limunov sok;
  • so, biber;
  • kukuruzno brašno;
  • maslinovo ulje, maslac.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA