2 C
Sarajevo
18.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: “Patlidžan-rolnice”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Filovani patlidžani jedno su od omiljenih tradicionalnih jela, a danas ih pravimo na nešto moderniji način. Patlidžan-rolnice prava su eksplozija okusa!

Otkrivamo vamsve trikove za pripremu ovog jela – od odabira najboljih patlidžana, preko savjeta za punjenje, pa sve do savršene tehnike pečenja. Uz to, otkrit ćemo vam i kako upariti ovo jelo s raznim prilozima i umacima koji će dodatno obogatiti okus.

Sastojci za četiri osobe:

tri patlidžana;

- OGLAS -

jedna kašika jabučnog octa.

Fil:

- Advertisement -

500 grama mljevenog mesa;

200 grama riže okruglog zrna;

jedna glavica sitno sjeckanog luka;

jedno čehno bijelog luka;

jedna mrkva, sitno rendana;

jedna veza peršuna, sitno sjeckana,

jedna kašika sirupa od nara;

jedna kašika limunovog soka;

jedna kašika paste od paprike;

jedna kašika paste od paradajza;

ulje;

so, biber, mljevena crvena paprika, kumin, sušena menta.

Umak:

maslinovo ulje, maslac;

jedna kašika paste od paradajza;

jedna kašika paste od paprika;

dvije kašike sušenog paradajza iz ulja, sitno sjeckanog;

jedan limun, iscijeđen;

jedna kašičica gustina;

jedna kašika šećera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA