12 C
Sarajevo
25.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: “Riblja čorba i palenta”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
U večerašnjoj epizodi emisije „Iftar s ljubavlju“ pripremamo aromatičnu riblju čorbu, mediteransko jelo koje vas osvježava i grije u isto vrijeme. Otkrivamo tajne kuharskih majstora koji znaju kako da postignu savršenu ravnotežu između svježine ribe, začina i povrća. Kako bi čorba bila potpuna, otkrivamo i tajnu pripreme mekane, kremaste palente koja će se savršeno uklopiti sa okusima riblje čorbe i stvoriti nezaboravan gastronomski doživljaj.

RIBLJA ČORBA

Sastojci za četiri osobe:

jedan kilogram bijele sitne ribe;

- OGLAS -

dvadeset komada očišćenih škampi;

jedna glavica luka srebrenca;

- Advertisement -

dva čehna bijelog luka;

jedna mrkva;

dva paradajza šljivara;

so, biber zrno, lovor;

bosiljak, timijan, komorač, peršun;

250 mililitara paradajz pelata;

jedna kašičica šećera;

jedna kašika paste od paradajza;

litar i po vode;

maslinovo ulje.

PALENTA

Sastojci za četiri osobe:

80 grama palente;

350 mililitara vode;

so, kadulja;

maslac, maslinovo ulje;

parmezan.

Servirati u keramičke zdjelice, posuti parmezanom i zapeći.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA